Seguidors

Amb la tecnologia de Blogger.
diumenge, 27 de gener del 2013

CREACIÓ D'UN NOU PARTIT POLÍTIC


CREACIÓ D'UN NOU PARTIT POLÍTIC D'AMBIT ESPANYOL

Aquest partit té per nom Democràcia Global Drets Humans amb les sigles DGDH. Ha estat fundat per Joan Cabanyol i Llerena a Barcelona.

Hem tingut l'oportunitat de entrevistar-lo i aquestes han estat les seves respostes.


Joan Cabanyol i Llerena

Presenta-t

Em dic Joan Cabanyol i Llerena i sóc el creador i fundador del partit polític d'àmbit nacional
"Democràcia Global Drets Humans"

"Perquè has decidit muntar un partit polític"

Em vaig decidir a crear un partit polític, basant-me en els plantejaments personals molt de temps pensats, amb l'experiència adquirida en el transcurs de la meva vida, tant personal com professional, arribant a les conclusions que són la base del programa polític del partit.
Ha arribat el moment d'oferir un nou plantejament, social, polític i econòmic.



"Que tendència seguéis aquest nou partit”

Com podràs trobar en els Estatuts del Partit, en l'apartat “FINS” ja exposem el següent:
"Democràcia Global Drets Humans és un partit polític sense una definició política respecte a dretes, esquerres o centre, advocant per adoptar les mesures necessàries per a l'ésser humà, que afavoreixin el desenvolupament personal i la seva dignitat, garantint l'estabilitat emocional i l'estabilitat econòmica, per mitjà d'assegurar "el bàsic imprescindible", habitatge, salut, educació i treball.
Són valors propis de Democràcia Global Drets Humans, la llibertat, la democràcia, i els drets humans basats en la comprensió, la solidaritat i la tolerància.
Democràcia Global Drets Humans està per tant frontalment en contra de la utilització de la violència, amb fins polítics o altres que estiguin fora de la llei.
Democràcia Global Drets Humans té una clara vocació internacional, fomentant la unitat i la pau de tots els éssers humans, basant-se en una democràcia més oberta als ciutadans i els drets humans universals.



"Explicame com són els teus senyals d'identitat"

Cal regenerar la societat i donar-li nova vitalitat i esperança, per això el més oportú com identificació és un volcà que implica renovació i canvi de vida.
El volcà emet una fumarola blanca que indica la realització d'un canvi de manera neta, clara i honrada.
Alhora hi ha quatre colades de diferents colors vermell, verd, i groc que signifiquen la força, l'esperança i la intel · ligència.
Els projectils que surten del núvol de color blau, signifiquen l'espiritualitat humana.
El volcà és de color púrpura que significa, canvi, un nou començar.
El nom Democràcia Global Drets Humans ja ho diu per si mateix.



Qui forma el partit?

Els fundadors som quatre (tres homes i una dona).
El partit el formen i formaran tots aquells i aquelles persones que vulguin un món millor i una vida millor, que permeti el desenvolupament personal i col · lectiu sense haver d'estar pendent contínuament dels avatars econòmics, i que senti i tingui garantit el bàsic per a una bona vida, en fi, tenir la llibertat de poder viure la vida pròpia sense fer mal a ningú.
En aquests moments del naixement del partit ja som més de cinquanta les persones vinculades en major o menor grau, a fer créixer la idea, i el plantejament del partit.
Desitgem, volem i esperem que se'ns uneixin moltíssimes més persones i poder canviar aquest món, començant per on vivim.



Parla'ns extensament dels punts principals del programa

És tan extens el fons del programa que el millor és llegir-se'l amb atenció a la pàgina web www.dgdh.es i posteriorment si hi ha dubtes, aclariments o noves idees per millorar-lo, enviar un correu electrònic a dgdh@dgdh.es i així començar a construir un nou futur per a tots.
Quin àmbit d'actuació té
El seu àmbit és nacional.
El seu organigrama nacional, central, comunitats, províncies, municipis
L'Assemblea General és el principal òrgan del partit, constituïda pels seus afiliats.
La base principal del partit són les comarques amb un "Delegat Comarcal", responsable dels municipis al seu càrrec.
L'organigrama queda configurat d'aquesta manera:
Municipi - comarca - província - autonomia - nacional
Un Responsable Municipal
Un Delegat Comarcal
La junta provincial
La junta autonòmica
La junta Nacional




Qui es pot afiliar i com (Hi ha classes de militants. Simpatitzants) ¿
Tal com posen els estatuts del partit "podran ser afiliats totes aquelles persones físiques, majors d'edat, i que no tinguin limitades ni restringides seva capacitat d'obres, i no pertanyin en actiu a un altre partit polític, així com els ciutadans estrangers quan la normativa vigent ho permeti "
Per afiliar anar a la pàgina web
www.dgdh.es
 i en l'apartat "col · laboració" estan els PDF i els passos a seguir per poder inscriure com afiliat al partit "Democràcia Global Drets Humans".



Quines obligacions i drets té l'afiliat?

La llei marca uns mínims tant en les obligacions com en els drets, a continuació transcric el que posa en els estatuts de "Democràcia Global Drets Humans".

Article 7. DRETS DELS AFILIATS
Apartat 1 º Tots els Afiliats tenen dret a participar en les activitats del Partit i en els òrgans i representació.
Apartat 2 º Tots els Afiliats tenen dret a exercir el dret de vot.
Apartat 3 º Tots els Afiliats tenen dret a assistir a l'Assemblea general d'acord amb els Estatuts.
Apartat 4 º Tots els Afiliats tenen dret a ser electors i elegibles per als càrrecs del mateix.
Apartat 5 º Tots els Afiliats tenen dret a ser informats sobre la composició dels òrgans directius i d'administració, o sobre les decisions adoptades pels òrgans directius sobre les activitats realitzades, i sobre la situació econòmica.
Apartat 6 º Tots els Afiliats tenen dret a impugnar els acords dels òrgans del partit que estimin contraris a la Llei o als Estatuts propis.
Apartat 7 º Tots els Afiliats tenen dret a exposar les iniciatives i idees que considerin oportú, per a la millora del Partit i el seu funcionament.





Article 8. DEURES DELS AFILIATS
Apartat 1 º Tots els Afiliats tenen el deure de compartir les finalitats del Partit i col · laborar per a la consecució de les mateixes, així com donar suport amb els seus vots als candidats del Partit, en les convocatòries que es presenti.
Apartat 2 º Tots els Afiliats tenen el deure de respectar els Estatuts i les lleis.
Apartat 3 º Tots els Afiliats tenen el deure d'acatar i complir els acords vàlidament adoptats pels òrgans directius del Partit.
Apartat 4 º Tots els Afiliats tenen el deure d'abonar les quotes i altres aportacions que, d'acord amb els Estatuts puguin correspondre a cada un.
Apartat 5 º Tots els Afiliats tenen el deure de complir amb les tasques encomanades pels òrgans directius pertinents, d'acord amb els Estatuts i la llei.
Apartat 6 º Tots els Afiliats tenen el deure de vigilar pels interessos del Partit i difondre els principis d'aquest.
Apartat 7 º Tots els Afiliats tenen el deure de preservar la imatge pública i privada del Partit, amb un comportament respectuós i digne, d'acord amb els valors del Partit.
Apartat 8 º Tots els Afiliats tenen el deure d'assistir a les convocatòries del Partit, així com a guardar el secret dels acords i deliberacions a les que assisteixi o pertanyi.
Apartat 9 º Tots els Afiliats tenen el deure, en cas d'accedir a un càrrec en representació del Partit, a declarar en acta notarial seus béns i activitats, al mateix temps que a retornar al Partit l'acta de representació institucional exercida, quan vaig cedir en la funció exercida, causi baixa voluntària o per expulsió del Partit.
Apartat 10 º Tots els Afiliats tenen el deure d'acatar el règim d'incompatibilitats que estableixi la Junta Directiva Nacional.




Com veus la política actual?

Perduts
No saben com sortir de les seves pròpies lleis i no té solucions creïbles per garantir el benestar de la població.
Segueixen utilitzant plantejaments antics i caducs en definitiva no avancen, no evolucionen.



La tercera preocupació dels ciutadans són els polítics, tu també seràs un problema, que penses fer per no ser-ho?

El político en si no és un problema, el problema està en la seva forma d'actuar.
Difícilment nosaltres serem un problemes tenint en compte que serà la ciutadania qui prendrà les decisions que li afecten.
Nosaltres no venim de la política, ni hem estat vinculats amb ella, a part de la que tot ciutadà fa en donar les seves opinions.
No estem vinculats a cap ideologia prèvia, ni amb els partits polítics, ni centres d'estudis ideològics
Ni entitats, ni grups de pressió de cap tipus, som persones lliures i de ment oberta.
Som ciutadans com qualsevol altre que volen i van a millorar la vida de les persones amb el suport de la ciutadania.

Salutacions
Joan Cabanyol i Llerena
President i Creador Fundador
Democràcia Global Drets Humans
e.mail   cabanyol@dgdh.es
www.dgdh.es 





0 comentaris: